Op Fietse nieuws

Home - Lus van Roden, 14 juli

Lus van Roden, 14 juli

Lus van Roden, 14 juli

In het weekend van 14 juli wordt de Lus van Roden gereden. Een criterium met een rijke historie en vele roemruchte winnaars met een grote aantrekkingskracht vanuit het hele land. Veel renners uit de Randstad en het Oosten van het land komen speciaal naar het Noorden om de Lus van Roden te rijden. Vele goudwinnaars van het criterium hebben het later tot prof geschopt. Ook de rest van het weekend staat Roden in het teken van de fiets, waarbij vermaak, entertainment en topsport hand in hand gaan.

Op zaterdag 14 juli wordt er een wedstrijd verreden voor de categorie Nieuwelingen(het aanstormend talent) en later op de avond zijn de elite/beloften en professionals B aan de beurt.
Tussen deze beide wedstrijdcategorieën vindt er een ploegentijdrit plaats tussen bedrijven uit de gemeente Noordenveld. Wil je meedoen aan de ploegentijdrit? Stuur dan een mailtje naar
jaroen@volksvermaken.nl. Om goed voorbereid aan te start te komen worden twee trainingsavonden georganiseerd onder leiding van Harko Kieviet die je de fijne kneepjes van het rijden van een ploegentijdrit bijbrengt. De tijdrit moet een traditie worden die werknemers van ondernemingen uit de gemeente Noordenveld stimuleren om (vaker) de fiets te pakken.

Na afloop van de wedstrijd voor de elite renners start de Knight Ride, een nachtelijk rit op de ATB in de omgeving van Roden. Bijzondere locaties worden aangedaan, plekken waar ATB-ers normaal niet komen en al helemaal niet op dit bijzondere tijdstip. De route leidt de deelnemers onder andere drie keer door een van de horeca gelegenheden in het centrum van het dorp.

In de ochtend van 15 juli is de jeugd op de ATB aan de beurt. In samenwerking met de Noordelijke ATB Vereniging wordt de jeugd een uitdagend parcours aangeboden. In de weken voorafgaande kunnen kinderen van de lagere schol en uit Roden kennis maken met het ATB-en. In samenwerking met de sportcoaches van de gemeente Noordenveld en de Noordelijke ATB Vereniging wordt een aantal trainingen aangeboden. De trainingen worden afgesloten met de tocht op de zondag 15 juli. De verwachting is dat er ruim 100 deelnemers aan de start staan. De deelnemers zullen op basis van leeftijd en ervaring worden ingedeeld en onder begeleiding van trainers van de Noordelijke ATB Vereniging de tocht rijden. De start is zondagochtend om 9.30 uur vanaf het Jaarbeursterrein en is geheel gratis. Verder is er onder andere een springkussen voor de broertjes en zusjes van de deelnemers , zodat zij zich ook kunnen vermaken.