Op Fietse nieuws

Home - Bikes4Kids: ieder kind een fiets

Bikes4Kids: ieder kind een fiets

Bikes4Kids: ieder kind een fiets

De gemeente Noordenveld heeft de ambitie uitgesproken om dé fietsgemeente van Noord- Nederland te worden. Fantastisch natuurlijk, maar in Noordenveld wonen ook kinderen met de ouders in een bijstandssituatie of die op een andere manier krap bij kas zitten. Daardoor is er geen geld genoeg om een nette fiets voor hun opgroeiende kinderen te kunnen betalen. Die kinderen kunnen terecht bij Stichting Bikes4Kids (B4K).

Doneren
B4K zamelt (kinder)fietsen in. Deze worden gedoneerd door mensen die deze fietsen vaak al jaren in de schuur hebben staan. De stichting zorgt ervoor dat deze fietsen worden opgeknapt, waarna ze via ISD Noorderkwartier terechtkomen bij de mensen die hier behoefte aan hebben.

Samenwerking
Hiernaast genereert B4K geld door een samenwerking aan te gaan met een aantal verenigingen in onze gemeente. Het gaat om de Noordelijke ATB club Vereniging?, WV de Kannibaal en WTC Roden. Ook werkt B4Ksamen met de fietsevenementen Koga Slag om Norg, Ghost Veldslag om Norg en de RBL Drenthe 200. Deze verenigingen en evenementen schenken percentages van de sponsorbedragen aan B4K. Met dit geld kan B4K gereedschap en fietsaccessoires kopen.

Meer fietsen
Een bijkomend doel vanB4K is om in de breedste zin van het woord te zorgen dat kinderen meer gaan fietsen. B4K verleent medewerking aan het plan om scholen op het nieuwe Bikepark in Roden les te laten geven in het mountainbiken.

Voor meer info en doneren kijk op www.bikes4kids.bike