Op Fietse nieuws

Home - Redbull Kop over Kop in Roden

Redbull Kop over Kop in Roden

Redbull Kop over Kop in Roden

Op 7 oktober vindt De Redbull Kop over Kop plaats in onze gemeente Noordenveld. Tijdens deze race zijn Drenthe en Friesland het decor voor een bijzonder wielerevenement voor amateurs. De Kop over Kop is een unieke ploegentijdrit van 100 km, met Roden als start- en finishlocatie. Ruim 200 teams met elk vijf wielrenners nemen deel aan de wedstrijd.
De ideale ploeg heeft vijf verschillende renners, met vijf verschillende karakters en ieder in een andere rol: de kopman, de stoemper, de klimmer, de meesterknecht en de sprinter. Het gaat bij Kop over Kop dus om een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. Per team start één renner en na elke 20 km sluit er weer een teamgenoot aan, uiteindelijk finisht elk team met vijf renners. 
De teams zijn afkomstig uit heel Nederland, maar ook Belgische en Duitse deelnemers komen naar de gemeente Noordenveld om te fietsen door de mooie landschappen. Red Bull Kop over Kop wordt georganiseerd door Wielervereniging Roden, in nauwe samenwerking met Red Bull en The Organizing Connection.