Op Fietse nieuws

Home - Op Fietse kaart voor leerlingen basisschool

Op Fietse kaart voor leerlingen basisschool

Op Fietse kaart voor leerlingen basisschool

‘Ga bij een diepje op zoek naar een kikker en maak een prachtige natuurfoto’ of ‘loop een rondje om een hunebed, maak een groepsselfie en leg op video uit hoe de grote stenen hier zijn gekomen’. Twee voorbeelden van opdrachten die kinderen kunnen doen als ze door het Norger esdorpenlandschap fietsen met de nieuwe Op Fietse-kaart. Op woensdag 3 oktober om 9:30 stapt wethouder Alex Wekema samen met kinderen van groep 5/6 van OBS De Elsakker uit Westervelde op de fiets om een stukje van de route te fietsen en een opdracht uit te voeren.

Spelenderwijs natuur beleven

De route voert de kinderen en de wethouder langs het mooiste en meest kenmerkende dat het Norger esdorpenlandschap te bieden heeft. Daarbij maken ze gebruik van de nieuw ontwikkelde ‘Op Fietse kaart’, met daarop allemaal hoogtepunten en doe-opdrachten. Zo fiets je met de kaart langs grafheuvels en essen, beken en beekdalen, hunebedden en houtwallen. Bij elk van deze kenmerkende stukjes landschap staat een opdracht, zodat kinderen spelenderwijs de natuur beleven.

Alle kinderen op de fiets

De speciale fietskaart voor kinderen is ontwikkeld door Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, LTO Noord en IVN Drenthe. Alle kinderen van groep 5/6 in de gemeente Noordenveld krijgen een exemplaar via het IVN Scholennetwerk, zodat de leerkrachten weten hoe ze de kaart in kunnen zetten en zoveel mogelijk kinderen hun eigen omgeving gaan verkennen.

Wat is Op Fietse?

De kaart is mede mogelijk gemaakt door ‘Op Fietse Kop van Drenthe’. Gemeente Noordenveld heeft de ambitie om uit te groeien tot dé fietsgemeente van Noord-Nederland! Waarom? Omdat fietsen niet alleen gezond is, maar ook leuk en ontspannend en het mensen blijer maakt. Op deze website staat alles over fietsen in Noordenveld, zoals prachtige fietsroutes, evenementen en tips om fietsen te stimuleren.

fietskaart

U kunt de wethouder en de kinderen tussen 9:30 en 9:45 uitzwaaien vanaf OBS De Elsakker. Het adres van de school is: Schoolstraat 5, 9337 PB Westervelde. De eerste stop is bij het hunebed vlakbij de school, waar de leerlingen samen met de wethouder de eerste opdracht zullen uitvoeren: een groepsselfie maken. Ook hier kunt u natuurlijk bij aanwezig zijn. Voor meer informatie over deze ochtend of over het project kunt u contact opnemen met Guido Lek via 06 15 87 78 10.