Overnachten

Home - Overnachten

Kop van Drenthe

De Kop van Drenthe heeft veel te bieden als het gaat om fietsen en recreatie. Een mooi  fietsknooppuntennetwerk voor de fietser en de vele fietsevenementen zorgen voor een continu aanbod gedurende het jaar. Voor de MTB’er  wordt er in het najaar van 2017 gestart met de aanleg van de eerste mountainbikeroute.

Fietsaanbod

Naast de fietsevenementen die je kunt bezoeken of waaraan je kunt meedoen is er voor fietsers genoeg te doen in de Kop van Drenthe. Je kunt het hele jaar door fietsen over de prachtige fietsroutes die zijn uitgezet en zo de gemeente optimaal ontdekken en beleven. Er zijn ook prachtige fietsroutes buiten de gemeente Noordenveld. Pauzeren voor appelgebak en koffie of ergens overnachten? In de Kop van Drenthe vind je veel fietsvriendelijke horeca!

Mountainbikeroutes

Er wordt momenteel druk gewerkt aan de ontwikkeling van 5 vaste mountainbikeroutes. Deze routes worden onder architectuur aangelegd en hebben een totale lengte van iets meer dan 66 kilometers, waarvan bijna 20 kilometer singletrack is! Dankzij verbindingsroutes zijn de routes met elkaar en met het netwerk tussen Groningen, Zuidlaren, Assen en het Drents Friese Wold verbonden.