Op Fietse nieuws

Home - De RBL Drenthe 200 in cijfers deel 2

De RBL Drenthe 200 in cijfers deel 2

De RBL Drenthe 200 in cijfers deel 2

In ons vorige bericht over de feiten en cijfers van de RBL Drenthe 200 hebben we je meer verteld over de deelnemers en bezoekers. Vandaag zoomen we dieper in op de bestedingen van de deelnemers. We weten dat meer dan de helft van de deelnemers niet uit de buurt kwam. Waar hebben zij overnacht en hoeveel hebben zij besteed om aan de Drenthe 200 mee te doen?

De organisatie van de RBL Drenthe 200 heeft de deelnemers na afloop een enquête gestuurd om antwoord te krijgen op deze vragen. Van de 1303 deelnemers hebben 586 (45%) overnacht in de omgeving. Het grootste deel daarvan in Noordenveld, maar ook omliggende gemeenten hebben overnachters gehad. Zo’n 38% van de respondenten gaf aan in een hotel te hebben overnacht. Daarnaast waren bed & breakfasts (17.5%), groepsaccommodaties (10%), logeren bij bekenden (18%) populair. Verder werd er overnacht op een camping, in huisjes (al dan niet via AirBNB) en zelfs iemand in de eigen auto.

Daarnaast werd de deelnemers gevraagd hoeveel geld zij in totaal hebben besteed om mee te doen aan de RBL Drenthe 200. Denk daarbij aan extra kosten voor de fiets, kleding, voeding en mogelijke overnachtingen. Deze vraag is belangrijk om inzicht te krijgen in de impact van het evenement en de plannen voor fietsprovincie Drenthe. Zie voor de uitkomsten de onderstaande tabel

Wanneer je dit doorrekent naar 1303 deelnemers, kom je op een totaalbedrag tussen de €600.000,- en €700.000,- uit. Dit bedrag wordt uiteraard niet volledig in Noordenveld en omgeving uitgegeven, maar een substantieel deel (denk maar aan overnachting en horeca) wel. Daarom is een evenement als de RBL Drenthe 200 op meerdere manieren goed voor de regio. Als promotiemiddel om het fietsen op de kaart te zetten en om mensen actief naar de regio te trekken. Wanneer zij bij ons op bezoek komen, doen ze voor hun bezoek bestedingen waar meerdere bedrijfstakken van profiteren.

De foto bij dit bericht is gemaakt door Eppo Karsijns.