Op Fietse nieuws

Home - Festival ‘Op Fietse’

Festival ‘Op Fietse’

Festival ‘Op Fietse’

Op vrijdag 5 oktober organiseren Kop van Drenthe Op Fietse en Beweegdorp Norg vanuit de Brinkhof een fietsevenement voor inwoners van Noordenveld, scholieren en ondernemers.

We beginnen ’s ochtends met activiteiten voor de schooljeugd. De kids van de Hekakker gaan een MTB workshop volgen en doen fietswielspellen, scholieren van het Dr. Nassaucollege krijgen een bike trial clinic aangeboden, in combinatie met voorlichtingssessie over bijvoorbeeld veilig appen op de fiets.

’s Middags zijn onze inwoners aan de beurt. Na ontvangst door de Historische Fietsgroep Noord (die vervolgens een tour maken langs de Garve, de Wiekslag en de Vijversburg) bieden we de mogelijkheid om elektrische fietsen en mountainbikes te testen, er is een fietsschool voor senioren en een oefenparcours voor scootmobielen, in combinatie met een scootmobielrit. Ook hebben we mooie fietstochten uitgezet, voor elk wat wils op je gewone fiets, je racefiets of de MTB fiets. We sluiten af met een hoop gekkigheid, door theatergezelschap de Bike Brothers. Zij verzorgen het NK (Norger Kampioenschap) Slow Biking en een Mini Bike Challenge.

Voor ondernemers verzorgen we een mooi arrangement; een combinatie van de MTB tocht, een netwerkborrel, lekker eten en tot slot aanschuiven bij het Wielercafé van Gert Jakobs. Het spreekt voor zich dat het ‘café’ ook open is voor iedereen die zin heeft om deze leuke avond bij te wonen.

Noteer de datum alvast in je agenda! Meer details en het volledige programma vind je vanaf medio september op www.beweegdorpnorg.nl.