Op Fietse nieuws

Home - Festival Op Fietse: Maak kennis met Afien

Festival Op Fietse: Maak kennis met Afien

Festival Op Fietse: Maak kennis met Afien

Fietsfamilie
Ergens op een zonnige dinsdag in de zomervakantie ging ik op de fiets naar mijn werk, zo’n 10 kilometer verderop. Manlief had juist die ochtend de elektrische fiets van zijn moeder opgehaald om naar zijn werk in Gieten te gaan. Oudste zoon ging ’s avonds met wat vrienden 60 kilometer fietsen op de racefiets en mijn dochter was met een grote groep jongens en meiden naar het Ronostrand … op de fiets. Die week daarvoor waren we op vakantie in Berlijn en maakten we met een gids een fietstour van een uurtje of vier langs alle highlights; wat een leuke manier om een stad te verkennen!  Zoon nummer twee lieten we achter op zijn stageadres in Duitsland, met …. zijn fiets.

Beweegdorp Norg
Als projectleider van Beweegdorp Norg heb ik de afgelopen vier jaar vele activiteiten mogen organiseren, van zandkastelen bouwen met peuters tot sjoelen met senioren en alles wat daar tussenin zit. Een fietsevenement, daar was het nog niet van gekomen en gezien het feit dat de fiets zo’n belangrijke rol binnen ons gezin inneemt, werd dat wel eens tijd.

Festival op Fietse
Dit voorjaar kwam Mieke Zijl op mijn pad. Zij zit in 2018 namens Kop van Drenthe Op Fietse bij de gemeente Noordenveld om fietsevenementen aan te jagen. Samen bedachten we dat het leuk zou zijn om eens iets te doen voor onze inwoners. De radertjes gingen al gauw draaien en ‘Festival Op Fietse’ was geboren. Dit jaar in Norg, maar met de intentie om jaarlijks te rouleren langs ander plaatsen in de gemeente.

Een kijkje in het programma
Op vrijdag 5 oktober gaan we onder andere clinics organiseren voor scholieren, kunnen er mountainbikes en e-bikes getest worden, wordt er een oefenparcours voor senioren en scootmobielen uitgezet en kun je kiezen uit maar liefst drie erg leuke fietstochten. Een festival zou geen festival zijn zonder entertainment: Nederlands Kampioen Rick Koekoek geeft een demonstratie biketrial, de Historische Fietsgroep Noord gaat op pad langs de seniorencomplexen in het dorp, The Bike Brothers zorgen voor een hoop gekkigheid met een theatervoorstelling en het Norger Kampioenschap Slow Biking en Gert Jakobs verzorgt het avondprogramma, waarbij hij op grappige en aansprekende manier vertelt over zijn wielercarrière. 

Graag tot ziens op 5 oktober in of rondom de Brinkhof, de uitvalsbasis voor ‘Festival Op Fietse’. Of ergens anders in het dorp, als we elkaar ongetwijfeld weer eens op de fiets tegenkomen …

Sportieve groet,

Afien Baving

Beweegdorp Norg