Op Fietse nieuws

Home - Terugblik Red Bull Kop over Kop

Terugblik Red Bull Kop over Kop

Terugblik Red Bull Kop over Kop

Het Belgische team Shifting Gears heeft de vierde editie van de Red Bull Kop over Kop gewonnen. Zij waren de snelste van de ruim 150 teams. Bij de dames pakte team Drenthe de winst.

Red Bull Kop over Kop is een 100 km ploegentijdrit, waarbij een team bestaat uit vijf renners. De kopman start alleen en gedurende de race komen er steeds ploeggenoten bij. Het is een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. Onder de deelnemende teams reden dit jaar ook een aantal oud prof renners mee waaronder Gert Jacobs, Rob Harmeling en Kenny van Hummel. En ook triatlete Rachel Klamer fietste mee als “Meesterknecht“ in het team van de Red Bull Athlete Challenge.

In het centrum van Roden vertrokken de kopmannen alleen voor de eerste 20km. In Wijnjewoude stonden de Stoempers te wachten om aan te haken. Na zo’n 40km voegden de Klimmers zich in Appelscha bij het duo. In het dorp Een werden de teams van nieuwe energie voorzien door de Meesterknechten. Uiteindelijk maakten in Zeijen de sprinters bij het 75km punt de teams compleet.

In totaal deden ruim 800 amateurrenners mee aan de tactische ploegentijdrit. Bij de dames won team Drenthe in een tijd van 2:29:15.

Bron: Roder Journaal