Op Fietse nieuws

Home - Staat uw fiets veilig geparkeerd?

Staat uw fiets veilig geparkeerd?

Staat uw fiets veilig geparkeerd?

In de afgelopen periode zijn er fietsen op openbare parkeerplekken zoals bij bushaltes en winkels in toenemende mate beschadigd of gestolen. Dit is aanleiding geweest om te onderzoeken hoe dit is te voorkomen en om het aantrekkelijker te maken om op de fiets naar de winkel, sportschool of bushalte te gaan. Wethouder Alex Wekema: “Wij, het college van burgemeester en wethouders, hechten grote waarde aan de fiets en het stimuleren van het gebruik. Daar hoort ook het veilig stallen van de fiets bij. Door de korte enquête van twee minuten in te vullen via www.gemeentenoordenveld.nl/fietsparkeren, komen wij er achter wat de mensen graag willen.

Fietskluizen bij de hub in Peize
In Peize kunnen mensen al hun fiets veilig stallen in fietskluizen. Op de hub zijn vier kluizen geplaatst door de Provincie Drenthe. Reizigers kunnen de kluizen reserveren en bedienen met een app. In de fietskluis staat de fiets droog en elektrische fietsen kunnen worden opgeladen worden. De kluizen zijn geplaatst als proef, wanneer deze pilot een succes is, komen er op meer plaatsen in Drenthe fietskluizen.

Bij de verdere ontwikkeling van de hubs werken provincies, gemeenten, waterbedrijven en ondernemers met elkaar samen om reizigers goed te bedienen.  Meer informatie over het gebruik van de fietskluizen en hubs is te vinden op reisviahub.nl.