Op Fietse nieuws

Home - Monitoring | Provinciaal & lokaal

Monitoring |  Provinciaal & lokaal

Monitoring | Provinciaal & lokaal

 

Wist u dat de provincie Drenthe onderzoek doet naar fietsgebruik in Drenthe om zo meer te weten te komen over de gebruikers en haar behoeften?

Op deze manier probeert de provincie het fietsproduct in Drenthe te verbeteren.  Een dashboard waarin alle informatie inzichtelijk wordt gemaakt is naar verwachting na de zomer 2018 gereed.

Op dit moment wordt er inzicht verworven in de doelgroep wielrenners en mountainbikers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de wielersportmonitor van de NTFU. Deze monitor geeft o.a. inzicht in: omvang van de wielersportmarkt (in Drenthe), segmentatie, toertochten, veiligheid & ergernissen en aankoopintentie. De Drentse overheden en de vrijetijdseconomie krijgen op deze manier meer inzicht in gedrag en drijfveren van de (Drentse) wielersporter en kunnen hun producten/diensten voor de wielersporter hierop afstemmen.

Daarnaast wordt op basis van STRAVA data inzicht verworven in populaire routes per dag/maand/seizoen en snelheden op fietsroutes. De gemeente Noordenveld maakt gebruik van deze provinciale data. Ook hiermee kan de gemeente de doelstellingen van Kop van Drenthe op Fietse voor een deel monitoren en het fietsproduct in de gemeente verbeteren.