Op Fietse nieuws

Home - De Drenthe 200 van… Rob Wielink

De Drenthe 200 van… Rob Wielink

De Drenthe 200 van… Rob Wielink

Rob Wielink uit Peize staat dit jaar voor de tweede keer aan de start van de Drenthe 200. Hij is vastbesloten om Berend Slagter van de titel ‘beste Peizenaar’ af te houden. Aan zijn moraal en het materiaal kan het niet liggen!

Kun je tegen modder?

Ja zeker hoe zwarter de kop, hoe mooier de foto’s en de voldoening na tijd. Laat het maar heroïsch worden. Sneeuw mag van mij ook wel.

Heb je de Drenthe 200 al eerder gereden?

Ja, vorig jaar.

Zo ja, heb je tips voor anderen?

Bedenk goed wat je doel is en houd dat voor ogen. Wil je hem uitrijden, begin dat niet te snel en stop bij de punten en pak wat je pakken kan. Teveel eten is niet mogelijk en dat heb je waarschijnlijk tijdens de kerstdagen ook al gedaan.

Ga je op de mountainbike of crosser?

Een crosser mist nog in mijn inmiddels leuke verzameling fietsen (iets met budget), dus ik zal op de mountainbike moeten.

Heb je jezelf een bepaalde tijd of klassering ten doel gesteld?

Ik was vorig jaar 101ste en het zou natuurlijk mooi zijn als dat 2 plaatsen beter wordt. Maar ik had toen ook na afloop 3 weken lang last van mijn knieën en dat wil ik nu niet weer. Ik ben namelijk al twee maanden bezig met Stefan Poutsma van Intopvormcoaching met een goede voorbereiding op volgend seizoen (2de jaar wedstrijden bij de amateurs). Maar nu ik het stukje van Berend Slagter heb gelezen, wil ik natuurlijk niet voor hem onderdoen en hem gewoon weer aan gort rijden.

Wat ga je eten en drinken onderweg?

Ik begin om 5 uur met een warm bord pasta. Onderweg neem ik gelletjes en reepjes mee en bij de stops iets wat je snel kan pakken en weg kan werken.

Bij het punt waar mijn rugzak ligt vul ik de gelletjes en reepjes weer aan. In Appelscha eet ik een warme pannenkoek, daar heb ik me vorig jaar 15 kilometer lang op verheugd. Qua drinken; twee volle bidons dorstlesser en carboloader. Die ruil ik halverwege om voor volle.

Waar zie je het meest tegenop en waar kijk je het meest naar uit?

De dagen van tevoren en het laten staan van de overheerlijke goudgele rakkers. Dus dat is ook gelijk waar ik naar uitkijk: Het welverdiende pilsje na de finish

Het lijkt erop dat het hier en daar modderploegen wordt, hoe is je fietstechniek?

Ik hoop dat de techniek me niet in de steek laat maar heb alle vertrouwen in BikeLife Roden, die er voor hebben gezorgd dat mijn fiets er goed bijstaat. Mijn eigen fietstechniek is meer van het motto ‘niet kijken en doorstampen’. Met het juiste rubber eronder hoop ik dat ik er door kom.